Hidrofor

Hidrofor

Hidrofor
Hidroforlar su basınçlarını arttırma sisteminde kullanılmak amacıyla üretilmiş elektrik ile çalışan pompalardır. Hidroforlar yüksek basınç yardımıyla, belirli bir su haznesinden emiş yaptıkları suyu uzak noktalara ulaştırırlar. Hidroforlara bağlantılı genleşme tankları sayesinde hali hazırda basınçlı su bekletirler. Elektrik panoları, hidrofor açısından hem yüksek koruma hem de sıralı çalıştırma amacıyla kolaylık sağlamaktadır.

Belirli dönemlerde uygulanması önerilen bakım hidroforun kullanım ömrü için oldukça önemlidir. Hidrofor tankı hava ayarları 3 ayda bir kontrol edilmelidir. İçindeki hava boşalabilir. Hidrofor tesisat montajı-hidrofor montaj ederken hidroforun sabit duracağı yeri belirleriz. Hidrofor depodan mümkünse uzak olmamalıdır. hidroforun etrafında servisin rahat çalışacak kadar alan olmalıdır. Hidroforun özellikle emiş boru çapı değiştirilmez. Tesisat aynı çapta olmalıdır. Kademeli tipteki hidroforların, susuz çalıştırılmaması hususuna özen gösterilmelidir. Bu sebeple su seviye şalteri su deposuna takılmalı ve su seviyesi hidroforun emiş hizasına yakın bir seviyede durdurulmalıdır.

Hidrofor tankları ,mevcut bulundurdukları membranlar sayesinde hava basıncı yaparak suyun hızlanmasını sağlarlar. Bununla beraber hazırda basınçlı su tutarlar, membranın patlak olması durumunda ise hidrofor sık aralıklarla devreye girip çıkacaktır. Hidrofor seçiminde, teknik bilgiye sahip uzman kişilerden destek alınmalıdır. Hidrofor seçimi konusunda, kat ve daire sayıları, kullanılacak su deposu ve özellikleri oldukça fazla önem arz etmektedir.

Bunu da oku :  Kum Filtre Sistemleri

Marka model ve tip bakımından oldukça fazla modellerde üretilen hidroforlar binalarımızda dairelerimizde villalarımızda site ve gökdelenlerimizde terkos suyunun yeterli olmadığı durumlarda mevcut depolardan yada bahçelerimizdeki artezyen kuyularından basınçlı su ihtiyacının karşılanması amacıyla kullanılır…

Bir hidrofor alacağınız zaman öncelikle kaç daireye su temini sağlayacağını hidroforun montaj yapılacağı yer ile kat yada katlar arasında ne kadar mesafe olacağı yatay yada dikey gidecek boruların uzunluğu suyun yol alacağı mesafedeki sürtünme payı çok iyi hesaplanmalı ve bununla birlikte Bina yada dairenizin tesisat borularının ne derecede açık ve sağlıklı olduğunu bilmeniz gerekmektedir..

Apartman yada daire tesisatlarınızda kireçlenme ve tıkanmadan dolayı su basınçsız yada yeterli miktarda gelmiyorsa öncelikle bir ehli tesisatçıya başvurup tesisatlarınızı gözden geçirtmelisiniz. Apartmanlar için kullanılan hidrofor tipleri genellikle piston pompalı hidroforlardır.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
(Visited 2 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment