Su Arıtma Cihazı Tavsiye

Su Arıtma Cihazları

Su Arıtma Cihazı Tavsiye Su arıtma cihazı tavsiye sayesinde evlerinde su arıtma cihazı kullanmaya başlayan bireyler depozitolu damacanaların içerisinde barındırdığı birçok pislikten arınmış ve sürekli olarak temizlenen bir su içme deneyimine sahip olabilecekler. Gelişen ve büyüyen sanayi, tarımda kimyasal ilaçlamanın artması, suya katılan klor, ve suyun musluklarımıza ulaşama dek beraberinde getirdiği diğer atık maddeler başımızı en çok ağrıtan ve sık sık hastalanmamıza neden olan en büyük problemimiz. Özellikle evimizde bebek, küçük yaşta çocuk, yaşlı, hamile, kanser ve böbrek hastaları gibi bağışıklık sistemleri dışarıdan (ki çoğunu sudan direkt olarak almaktadırlar) gelecek…

Read More

Su Ön Arıtma Üniteleri

Su Ön Arıtma Üniteleri

Su Ön Arıtma Üniteleri Ön arıtmada atık sudaki kağıt, paçavra, plastik, metal gibi iri katı maddeler ile kum ve yağ-gres gibi maddelerin ayrılması işlemi uygulanmaktadır. Bu maddeler bu aşamada uzaklaştırılmadığı takdirde pompalar ve çamur giderme ekipmanına, vanalara, borulara zarar vererek arıtmada problemlere yol açabilir. Askıda katıları gidermek için de bazen ince ızgaralar ve elekler kullanılır. Kaba ızgaralar Uzaklaştırılmadıkları takdirde, arıtma tesisinin ızgaradan sonraki ünitelerinde tıkanmalara yol açabilecek büyüklükte olan kaba organik ve inorganik maddelerin atık sudan ayrılması için kullanılır. Kaba ızgaralarda çubuklar arası genişlik 4 cm`nin üzerindedir ve yatayla 30-60o…

Read More

Endüstriyel Atık Su Arıtımı

Endüstriyel Atık Su Arıtımı

Endüstriyel Atık Su Arıtımı Çevre kirliliğini oluşturan temel unsurlar evsel ve endüstriyel artıklardır. Türkiye gibi sanayileşme sürecini devam ettiren ülkelerde ucuz üretim amacı ile ucuz yakıt kullanılmakta, üretim gereği olarak ortaya çıkan artıklar doğrudan alıcı kaynaklara verilmekte, sonuçta hava, su ve toprak kirlenmektedir. Pazarda alıcılar ürünün fiyatı ve kalitesi ile ilgilenirken, bu ürünün üretim aşamasında çevreyi ne kadar kirlettiği ,ekolojik dengeyi ne kadar bozduğu ile ilgilenen az sayıda kişi vardır .Bu kirliliğin önlenmesi işletme sahipleri daha duyarlı olmalıdır. Gerekli görülen işletmelerde endüstriyel arıtma tesisleri kurulmalıdır. Endüstriyel arıtmadan bahsetmeden önce endüstrinin…

Read More

Evsel Atık Su Arıtma

Evsel Atık Su Arıtma

Evsel Atık Su Arıtma Evsel Atık sular; evler, siteler, konutlar, motel ve oteller gibi yerleşim birimlerindeki kullanım sonucu oluşan kirli sulardır. İnsan kaynaklı atık suların, biyolojik arıtma prosesinden geçirilerek atık su deşarj limitlerine uygun hale getirildiği veya sulama amaçlı geri kazanıldığı inşai veya paket tip sistemlerdir. Evsel atıksular, biyolojik proses olarak tabir ettiğimiz, mikroorganizmaların oksijen yardımıyla gerçekleşen doğal faaliyetlerinden oluşmaktadır. Mikroorganizmalar organik maddelerin üzerinde gelişir ve onları suda çözünmüş olan oksijeni kullanarak etkisiz mineral maddelere çevirir. Organik kirliliğin BOİ (Biyokimyasal Oksijen İhtiyacı) olarak ölçülmesinin sebebi budur. Bu nedenle biyolojik arıtma…

Read More

Binaların Atık Su Tesisatı

Binaların Atık Su Tesisatı

Binaların Atık Su Tesisatı Binalarda tuvalet, lavabo ve benzeri tesisat elemanları tek tek veya gruplar halinde tertiplenirler. Bunların bağlı oldukları borular yatay durumda bulunur. Çok küçük bir eğime sahip bulunan bu borularda akımın serbest yüzeyli yani basınçsız olması gerekir aksi takdirde bu borulara su veren tesisat elemanlarını koruyan su ve yağ kapakları geçirimsizliklerini kaybederler, yani meydana gelen vakum binaların içindeki atık suyu yerinden koparır ve tamamen boşalan borulardan pis kokulu gazlar binaya yayılır. Yatay borular düşey borulara (kolonlara) bağlanır. Kullanılmış suların alt katlardaki tesisat elemanlarından geri tepmemesi için kolon borularının…

Read More

Kanalizasyon Sistemlerinin İnşaası

Kanalizasyon Sistemlerinin İnşaası

Kanalizasyon Sistemlerinin İnşaası Kanalizasyon ya da lağım döşemi, pis ve atık suların özel kanallar aracılığıyla toplanıp atılmasını sağlayan altyapı sistemidir. Bu kanallarda künk ya da büz adı verilen kalın borular kullanılır. Ayrıca bunların bir zarar görmesi ( delinme, yanma, kırılma ) sonucunda etrafa kötü koku yayılabilir. Yani kanalizasyon borularının çok sağlam olması lazımdır. Kanalizasyon hatları genellikle 1/2 dolulukta 2fps hızla akacak şekilde tasarlanır. Asgari akış hızı, boruların temiz kalmasını sağlar ve katı madde birikimini engeller. Bina içi sistemlerde eğim %1 ile %2 arasında olmalıdır. Bina dışındaki sistemin uç (dış) noktalarındaki…

Read More