Su Arıtma Cihazı Tavsiye

Su Arıtma Cihazları

Su Arıtma Cihazı Tavsiye
Su arıtma cihazı tavsiye sayesinde evlerinde su arıtma cihazı kullanmaya başlayan bireyler depozitolu damacanaların içerisinde barındırdığı birçok pislikten arınmış ve sürekli olarak temizlenen bir su içme deneyimine sahip olabilecekler.

Gelişen ve büyüyen sanayi, tarımda kimyasal ilaçlamanın artması, suya katılan klor, ve suyun musluklarımıza ulaşama dek beraberinde getirdiği diğer atık maddeler başımızı en çok ağrıtan ve sık sık hastalanmamıza neden olan en büyük problemimiz. Özellikle evimizde bebek, küçük yaşta çocuk, yaşlı, hamile, kanser ve böbrek hastaları gibi bağışıklık sistemleri dışarıdan (ki çoğunu sudan direkt olarak almaktadırlar) gelecek tehlikelere açık olan kişiler varsa onlar için daha çok endişelenmeli ve özellikle su arıtma konusunda kat be kat dikkatli ve seçiCi olmalıyız. Gerçi böylesine kritik bir durumda olan aileler internette hummalı bir şekilde en iyi arıtma cihazı hangisi veya en kaliteli en ucuz su arıtma cihazı hangisi diye araştırmalar yapmakta fakat su arıtma cihazı ile ilgili önlerine çıkan binlerce benzer sonuçlar karşısında çaresiz kalmış ve kafaları iyice karışmaktadırlar.

Uzun süre harıl harıl en iyi , en kaliteli, en sağlıklı su arıtma cihazı hangisi yada su arıtma cihazı sağlıklı mı arıtma cihazları güvenilir mi hangi arıtma cihazını almalı su arıtma cihazı fiyatları diye biR ton araştırma yapıp tüm marka ve modelleri araştıran didikleyen ölçüm ve analiz sonuçlarına bakan kişiler olduk.

Bunu da oku :  Atık Su Arıtma

Su arıtma cihazı almayı düşünüyorsunuz ama hangi marka yada nasıl bir arıtma cihazı alacağınıza karar veremediniz yada ne alacağınız tam olarak bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Şimdi bu konudaki yazıyı dikkatlice okursanız alacağınız arıtma cihazından pişman olmayacağınızı garanti ediyoruz.

Su Arıtma Cihazı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli Can Alıcı Noktalar
1. Alacağınız su arıtma cihazı batı ülke malı filtre olması daha uygundur. Çünkü uzak doğudan gelen su arıtma filtreleri arıtma yapmak yerine tam tersine suyu kirletmektedir. Hiçbir sertifikası olmayan bu filtreler son derece tehlikelidir. Batı ülke malı su arıtma cihazı filtreleri üzerinde mutlaka “made in” menşei yazar.

2. Membran filtre markası ve türü. Membran filtre mutlaka ithal membran tercih edin çünkü en kaliteli usa malı membran filtre filmtec membran filtredir. Ve evsel kullanımlarda 75 gpd yada 100 gpd olan modellerini tercih ediniz.

3. Mutlaka ama mutlaka arıtma cihazında Alkali, Mineral, ve Seramik filtre olmasına dikkat ediniz. Bu tür filtrelerin bulunduğu arıtma cihazı genelde 7 yada 8 aşama olur. 5 aşamalı yada 4 aşamalı cihazlarını kesinlikle kullanmayın çünkü suyun pH değeri 7’nin altında çıkar yani saf sudur. Ama 8 ve 7 filtreli bahsettiğim filtrelerden kullanan cihazlar en az 8 pH maksimum 9 ve 9,5 pH verir.

4. Tatlandırıcı post karbon filtresi mutlaka batı ülke malı tatlandırıcı kullanın biraz pahalıdır ama işin hakkını gerçekten vermektedir.

5. Kapalı kasa yada açık kasa mı kullanmalıyım?. Bu tamamen görsellikle alakalı bir durumdur tercih size kalmış kapalı kasa bilgisayar kasası gibi bir şekli vardır açık kasa ise 3 tane dikey duran filtresi ve üstünde diğer filtreler ve yanında su tankı vardır. Arıtma kalitesi ikisinde de aynıdır. Sadece görüntü farkı vardır.

Bunu da oku :  Kanalizasyon Sistemlerinin İnşaası

6. Pompalı yada pompasız mı almalıyım? Şimdi su basıncınız düşük ise pompalı modelini alın İstanbul suyu basıncı %98 tüm bölgelerde yüksek pompalı modele gerek yok birde hidrofor varsa binada hiç gerek yok su basıncı yeterli demektir. Bu durum Ankara içinde geçerlidir. Su basıncınız yüksek ise pompasız model kullanıyorsunuz düşük ise pompalı modeli pompa sadece cihaza giren suyun basıncını yükseltmekte.

7. Montaj: su arıtma cihazı montajı firma tarafından ücretsiz bir şekilde yapılması gerekir. Ürünü satın al sonrada 50-100 tl servis parası ödemek doğru değildir. Servis parası ödettiren firmalar geçici firmalardır sonrasında muhatap bulamazsınız bir ürün satıyorsan ve bu ürünün montajı herkes tarafından yapılmıyorsa mutlaka firma ücretsiz montaj yapmalıdır. Buna dikkat edin.

8. Su arıtma cihazı aldınız ve sonrasında filtre bakım maliyetleri makul değer olmalıdır. Örneğin 6-12 ayda bir değişen ilk 3 filtre ön filtrelerin servis dahil toplam bedeli 75-100 TL’yi geçmemelidir. Ve 2-3 yılda bir değişen filtrelerden membran filtre 100-150 TL diğer filtrelerde alkali mineral seramik post karbonda birim fiyatı 50-80 tl arasındadır (bu filtre maliyetleri usa malı için verilmiştir uzak doğudan gelen filtre fiyatları 4 katı düşüktür. – 2016)

Bunu da oku :  Evsel Atık Su Arıtma

9. UV filtre kullanmalıyım ne işe yarar? Kaliteli usa malı filtrelerden bakteri geçmesi imkansız ama 1-2 yıldan sonra dışarıdan filtre içerisinde bakteri üreme riskine karşı UV filtre hassas aileler için ek bir güvenlik olarak cihaza eklenebilir iyi bir UV filtre fiyatı set olarak 250-400 TL arasında değişmektedir. Ve bu filtrenin 10 bin saat kullanım ömrü olup bitiminde sadece lambası 80TL gibi bir rakama değiştirilir. UV filtre suyu dezenfekte etmek için kullanılır. (ozonlama ve klorlamanın yerine kullanılır. Klorlama ucuz olduğu için belediyeler klor kullanır. Dezenfekte için birde suyu iletim mesafesi uzak olduğu için klor kullanılır. – 2016)


Industrial Water Treatment Systems Video

Tüm bunları göz önünde bulundurarak bir su arıtma cihazı almayı planlayın 300 TL ya da 500 TL gibi rakamlara aldığınız su arıtma cihazlarını test ettirdiğiniz taktirde içilmez raporu alacağınız bilin çünkü bu tür cihazlar uzak doğu malıdır. Uzak durun hiç kullanmayın daha iyi. (2016 – alıntı)

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]
(Visited 7 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment