Aktif Karbon Filtre Sistemleri

Aktif Karbon Filtre Sistemleri

Aktif Karbon Filtre Sistemleri
Aktif Karbon filtre sistemlerinin kullanım amacı, sudaki mevcut koku, tat, klor ve organik maddelerin sudan alınmasıdır. Aktif karbon filtreleme sistemleri, aktif karbon mineralleri ile gerçekleştirilir. Aktif Karbon mineralinin genel yapısı Hindistan cevizi kabuğu, odun, petrol atığı ve kömürdür. Aktif Karbon minerali genelde toz veya granül formda bulunmaktadır. Aktif Karbon mineralinin sağladığı adsorpsiyon mekanizması ile arıtma gerçekleşmektedir.

Aktif Karbon Minerali
Aktif karbon filtre sisteminin kullanılmasında dikkat edilecek en önemli nokta, Aktif Karbon mineralinde oluşabilecek bakteri üremeleridir. Bu mineral organik maddeyi tuttuğu için, bu organik madde bakteriler için bir üreme ortamı olarak kullanılabilir. Bu sebeple aktif karbon öncesi dezenfeksiyon yapılması şarttır. Zaten aktif karbon mineralinin sürekli olarak verimli kullanılması için arıtılmış temiz su veya buhar kullanılması gerekmektedir. Organik kirliliği gözeneklerinde tutan aktif karbon minerali zaman içinde biriken kirlilikler sebebiyle görevini yapamaz hale gelir. Mineralin kullanım ömrü gelen suyun kalitesine ve arıtılan suyun miktarına göre değişmekle birlikte ortalama 1 yıl olarak alınabilir.

Bunu da oku :  Dalgıç Pompa

Aktif Karbon Filtre Sistemleri Dizayn Edilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Suyun detaylı analizinin yapılması,
  • Suyun Aktif Karbon ile olan temas süresi,
  • Suyun Aktif Karbon tankından geçiş hızı ve tank çapı,
  • Suyun debisine göre gereken aktif karbon mineral miktarı.

Kum filtreler ve aktif karbon filtreler aynı otomasyon valf yapısını kullanmaktadırlar. Dolayısıyla aynı kum filtreleri gibi, tam otomatik aktif karbon filtreleme sistemlerinde de belirlenmiş program doğrultusunda sistem otomatik olarak ters yıkama yapmakta, ve yüzeyde adsorbe edilmiş olan organik kirliliği yıkamaktadır.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
(Visited 1 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment